fredag, 16 februar 2018 11:49

Geirr Vetti til Senioruniversitetet

Førstkomande tysdag kl 1100 får Sunnhordland Senioruniversitet besøk av Geirr Vetti.  Han er bergensaren som vart fjellbonde i Luster. Som ung hadde han ein draum om å eiga og bu på ein hyllegard. Etter å ha sett på over 40 gardar på Vestlandet, hamna han på fjellgarden Skåri i Luster. Gjennom ein periode på  8 – 10 år restaurerte han den forfalne husmannsplassen til å bli eit prakteksemplar av ein fjellgard. Til å hjelpa seg  fekk han tak i sherpaer frå Nepal, som viste seg å vera både dugande og sterke nok til slikt arbeid.

Samarbeidet med sherpaene har halde fram, og dei seinare åra har dei bygd mange vegar og steintrapper i den norske fjellheimen. For arbeidet sitt har Vetti  fått fleire prisar, mellom anna  «Riksantikvarens kulturminnepris» og Statens vegvesen sin «Vakre vegars pris.»

I første delen av foredraget vil han fortelja om Skåri fjellgard og sherpaene sitt arbeid i Norge. Etter pausen tek han oss med på besøk til sherpaene sin heimstad i Nepal.

Vel møtt til ei interessant samling i Bømlo kulturhus!

Lest 317 ganger
Sigmund Røksund

Styremedlem og web ansvarlig i Sunnhordland Senioruniversitet.

Wednesday the 19th. Designet av Ornell data