Tone Brodal Mongstad

Kjell Harald Lunde Styremedlem
Bergljot Lyssand Bjørø Styremedlem

Måndag 5. mars kl. 11.00–13.00

Førsteamanuensis Thor Øivind Jensen: Elektronisk demokrati. Kva gjer IKT med oss og demokratiet

Thor Øyvind Jensen er tilsett ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitskap ved Universitetet i Bergen.Han har forska mellom anna på matpolitikk, forbrukarspørsmål,  brukarperspektiv på offentlige tenester og energiforsyning. Han vil fokusera på det som no er aktuelt for oss: Korleis den nye teknologien påverkar demokratiet.

Kva gjer Internett og Facebook  med oss? Korleis endrar dei moglegheiter og medium i det demokratiske systemet?

Fylkestreff for Senioruniversiteta i Hordaland.
Arrangementet startar med foredrag i Peer Gynt-salen kl. 11:45 med Erling Dahl jr.
Tittel på foredraget denne gongen er "Østeuropeiske historier".
Kl. 13:00 er det lunsj i foajeen med suppe, brød og kaffe/te.
Kl. 14:00: Konsert med Bergen Filharmoniske orkester.
Dirigent: Edvard Gardner.
På programmet:
Leos Janásec: Tars Bulba
Sergej Rakhmaninov: Symfoniske danser.

Billetter kr. 300,- kan kjøpast på møta 5. februar og 5. mars, eller ved å betale til nettbanken
bankkonto nr. 1503 61 84970, eller Vipps 93867.  Oppgi namn og "konsert"! Du får billetten når du kjem på møte. Siste frist for påmelding er 22. mars.

Førsteamanuensis Terje Knutsen frå Institutt for samanliknande politikk ved Universitetet i Bergen forelas om Oktoberrevolusjonen i Russland i 1917 i Os Senioruniversitet måndag 2018.

Sjå referat frå forelesinga i Os & Fusa posten.

Foredrag ved professor emeritus Yngve Kristoffersen: En vinter i skruisen - vitenskap på drivisens premisser.
Referat er publisert i Os & Fusaposten.

Foredrag ved professor emeritus Ingvard Wilhelmsen: Sjef i eget liv. Hvordan kan vi best mulig takle all verdens press, stress og omstillinger?
Referat frå foredraget er publisert i Os & Fusaposten.

På programmet denne dagen sto foredrag ved Geir Lundestad. Da han måtte melde forfall på grunn av sjukdom i familien, stilte Magnar Brekke opp på særs kort varsel med foredrag om Osbanen.
Referat frå dette foredraget er publisert i Os & Fusaposten

onsdag, 07 desember 2016 13:17

Program vårsemester 2017

I vårsemesteret 2017 arrangerer Os Senioruniversitet 5 foredrag og ein tur til Hardanger i juni.

torsdag, 19 mai 2016 20:03

Program haustsemesteret 2016