lørdag, 14 mai 2016 23:41

Sted : Kultursalen på Vannkanten

Tid:  kl 11.00 –ca kl 13.00

Tirsdag 23. august

Emne: Presidentvalget i USA 2016: Hvem vinner?

Foredragsholder:Hilmar L. Mjelde fra Uni Research Rokkansenteret i Bergen.

Han forsker på og underviser i amerikansk politikk, med amerikanske presidenter som spesialfelt.

Han har også skrevet en lang rekke kronikker om politikk i USA, og har siden 2012 kommentert amerikansk politikk for TV2/Nyhetskanalen og på radio, samt i presse.

Tirsdag 6. september

Emne: Bergenstalemålet mellom Lübeck, Bergen og Voss.

Foredraget vil gi innsikt i (vest)norsk språkutvikling frem til i dag. Vi får vite mer om hvorfor vi snakker som vi gjør, her i Bergen og omkring.

Foredragsholder: Gunnstein Akselberg, professor i nordisk språk ved UiB.
Gjennom mange publikasjoner og radioprogram er han kjent for sin smittende entusiasme i formidlingen av sine spesialfelt: språk og dialekter og stedsnavn.

Tirsdag 20. september

Emne:Barn av Alvøen. Hvordan var det å vokse opp i Alvøen i gamle dager!

Foredragsholder:Marit Opdahl og Oddmund Hansen  er begge oppvokst i Alvøen på femti og sekstitallet. Med sin kjennskap fra livet i Alvøen, vil de fortelle hvordan det var å leve i miljøet på dette lille industristedet.

Tirsdag 4. oktober

Emne:  De Castbergske barnelovene - historisk bakgrunn og virkningene frem til i dag.

De Castbergske barnelovene står i større grad enn andre frem som merkestein i norsk rettshistorie. Det er vel 100 år siden de ble vedtatt, etter enkeltpersoners kamp om å verne de svakeste i samfunnet, med henvising til humanistiske verdier. På hvilken måte er det enda aktuelt i dag?

Foredragsholder: Professor i rettshistorie Jørn Øyrehagen Sunde er ikke bare ekspert i Høyesterett, men har stor innsikt i sitt fag generelt og en enestående formidlingsevne.

Tirsdag 18. oktober

Emne:Nazi barna. Det har gått 70 år siden frigjøringsdagen. Mens de fleste forteller fritt og greit fra våre slektningers krigshistorie, tier NS-barna. For deres foreldre ble frigjøringen fra nazi-okkupasjonen starten på den tunge freden. De måtte bære nazi-stempelet, og det måtte barna deres også, sier serieskaperen, som står bak både tekst og tegninger.

Foredragsholder: Ingebjørg Jensen er frilansjournalist og tegneserieskaper fra Laksevåg. NaziStempelet er hennes tredje bok om norske barn som ble utsatt for ekstra harde påkjenninger under og etter 2. Verdenskrig.

Tirsdag 1. november

Emne:Vann –en reise i vannets fremtid. Kampen om å kontrollere ferskvannet kommer til å påvirke livene våre i sterkere grad enn før - kampen om ferskvannet står i fokus.
Krig, fred og forholdene mellom land og kontinenter blir påvirket av kampen om den livsviktige ressursen. Norge står i en helt spesiell situasjon i denne sammenhengen.

Foredragsholder:Terje Tvedt professor, forfatter og filmskaper og har bodd på Laksevåg i mange år. Tvedt er utdannet historiker og er professor i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og professor ved Institutt for geografi, Universitetet i Bergen.

Tirsdag 15. november

Emne: MY WAY - en audiovisuell sømfaring rundt legenden Frank Sinatra.
Vår foredragsholder går Frank Sinatra etter i hans musikalske sømmer, og lar oss på en ny måte lytte  til hans kjente og mindre kjente fremføringer–ispedd små anekdoter

Foredragsholder: Jan L. Jacobsen
Jan L. Jacobsen er førstelektor i musikk, og har virket som dirigent, produsent og arrangør både innenfor amatør- og profesjonell kultursektor.  Med en ekstra forkjærlighet for Frank Sinatra og populærmusikkens store formater, har Jacobsen tidligere hatt en Sinatra-arrangør som mentor.

Tirsdag 29. November

Emne: Fargespill  Når man skal skape noe sammen med andre mennesker finnes det en suksessformel som er like enkel som den er effektiv: Spør hva de har, i stedet for hva de mangler.
Denne metoden er bærebjelken i Fargespill. Det er denne formelen som forløser de ressursene som får tusener av publikummere til å strømme til Fargespills forestillinger, og som får barn og unge fra hele verden til å sprenge grenser både av og på scenen.

Foredragsholder: Kjersti Berge er daglig leder for Fargespill, et interkulturelt kompani og organisasjon med base i Bergen.Berge er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium (i dag Griegakademiet) og Musikkonservatoriet i Oslo.

Lest 2422 ganger Sist redigert søndag, 15 mai 2016 21:51
Saturday the 19th. Designet av Ornell data