tirsdag, 15 desember 2015 21:39

Tid:  kl 11.00 – ca kl 13.00

Tirsdag 5. januar

Emne: Bymann og stril

Med sitt utgangspunkt fra Øygarden kjenner foredragsholder problemstillingen godt.

Foredragsholder:  Asbjørn Kristoffersen har en lang karriere som BT-journalist bak seg. Etter han ble pensjonist vekker han ”åtgaum” med sine skråblikk på livets viderverdigheter – til stor munterhet  for BTs lesere, ikke minst blant de godt voksne.

Tirsdag 19. januar

Emne: Sjef i eget liv

Hva gjør du i stressende situasjoner? Hvordan tenker du? Hvilke holdninger dukker opp? Hvordan forholder du deg til utfordringer i livet?

Foredragsholder: Ingvar Wilhelmsen er norsk lege og professor med hypokondri som spesialfelt. Wilhelmsen tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1976. Han er spesialist i indremedisin, fordøyelsessykdommer og psykiatri

Tirsdag 2. februar

Emne: Kultur - kaos - konspirasjon

En presentasjon av mange overraskende sider i alle typer arkiv med eksempler fra tegneserier, satt sammen til et fengende og historisk interessant billedforedrag. Også for dem som ikke liker tegneserier!

Foredragsholder: Arne Skivenes, byarkivar i Bergen i over 35 år og fan av tegneserier fra før han kunne lese.

Tirsdag 9. februar (OBS DATO)

Emne:  Stortinget  - mellom avmakt og allmakt

Det har vært argumentert for at Stortinget har mistet makt - til regjeringen og forvaltningen, til organisasjonene, til massemedia, til domstolene og til internasjonale organer. Hva er den faktiske situasjonen?

Foredragsholder: Tore Grønlie  er professor i moderne politisk historie ved Institutt for arkeologi, historie, kultur og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har i de senere år sammen med andre skrevet og redigert bøker om de viktigste institusjonene i vårt politisk-administrative system.

Tirsdag 1. mars

Emne: Evert Taube-kabaret

Vi skal gløtte inn i Evert Taubes rikholdige liv og spesielt dvele ved hans musikalske og menneskelige side. Vi gir god plass til smilet!

Foredragsholder: Øyvind Offerdal er blant annet kjent somLaksevågs trubadur og vinner av Kulturprisen i Laksevåg.  Med seg har han den kjente trekkspiller Per Bolstad.

Tirsdag 15. mars

Emne: Vår tids utfordringer - terrorisme og terrorismebekjempelse.

Foredraget vil belyse hva terrorisme er, hvor og hvordan den rammer og hvordan den bekjempes, internasjonalt og i Norge.

Foredragsholder: Jan Oscar Engene, førsteamanuensis ved UiB ved Institutt for sammenlignende politikk. Han har doktorgrad om temaet ”Terrorisme i etterkrigstidens Vest-Europa” og flere andre publikasjoner om emnet.

Tirsdag 5. april

Emne: Folkevandringer i Europa i historisk perspektiv

Fra folkevandringstiden til flyktningestrømmen i dag.

Foredragsholder:  Frank Aarebrot er professor ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen og professor II i demokratiutvikling ved Örebro universitet i Sverige.

Tirsdag 19. april

Emne: Laksevågs historie

Glimt fra Laksevågs historie.

Gunnar Lian er nestleder av styret i Laksevåg Kultur Historiske Forening. Gunnar Lian er hobbyhistoriker. Har skipsførereksamen og har bl.a annet undervist på Bergen maritime skole. Er opprinnelig Laksevågs gutt

Årsmøte samme dag.

Tirsdag 3.mai

Blåtur : Vestnorsk Utvandringssenter – Sletta Radøy. Mer informasjon kommer i april ved påmelding til blåturen