mandag, 08 juni 2015 15:15

Tid:  kl 11.00 – ca kl 13.00

Tirsdag 25. august

Emne: Høgsterett og demokratiet i 200 år

30. juni 2015 har Høgsterett vore verksam i 200 år. Domstolen er vår minst omtalte og kjente statsmakt. Men trass eit heller anonymt tilvære har Høgsterett aldri vore meir mektig som statsmakt enn i dag. Korleis vart den det, og vil Høgsterett halda fram som tung statsmakt.
Foredragsholder : Jørn Øyrehagen Sunde er professor i rettshistorie ved Universitetet i Bergen.

Tirsdag 8. september

Emne: Om nasjoners kollektive erindring og glemsel i forbindelse med krig

Et eksempel: Frankrikes problematiske forhold til Algeriekrigen.

Foredragsholder:John Kristian Sanaker er professor emeritus i fransk litteratur ved UiB.Han har også undervist og forsket i historie og samfunnskunnskap, særlig i den fransktalende del av verden utenfor Frankrike.

Tirsdag 22. september

Emne: Har pensjonistene det for godt? Del 2

Harald (bror til Victor) følger opp temaet og vil se på emner som fellesskapsholdninger, frivillighet og solidaritet blant pensjonister.

Foredragsholder: Harald Olimb Norman er generalsekretær i  Pensjonistforbundet.

Tirsdag 6. oktober

Emne:  Oss og de andre - på godt og ondt

(OBS endret i forhold til tidligere oppsatt program!)

Å vokse opp i Bergen etter 2.verdenskrig

Foredragsholder: Ingri Lønnebotten  er journalist, forfatter og lyriker.

Tirsdag 20. oktober

Emne: Om å vinne slaget - forvarsler og behandling av hjerneslag

Foredragsholder: Lars Thomassen
er  overlege og professor ved Nevrologisk avdeling, Haukeland sykehus.Han har studert medisin i Wien og tok doktorgrad i Bergen i 2005: Acute stroke - the first six hours.Han er blant de fremste spesialistene på feltet.

Tirsdag 3. november

Emne: På jakt etter Eirik den Raudes  badevannstemperatur

Klima i eit historisk perspektiv. Ein rekonstruksjon av klima over periodar som er historiske.

Foredragsholder: Kikki Kleiven er 1 amanuensis på Institutt for Geovitenskap og  Bjerknessenteret, UiB.

Tirsdag 17. november

Emne: Forskjeller mellom Norge, Europa og Amerika, politisk, sosialt og økonomisk

Foredragsholder: Torstein Selvik
har 12 års utenlandsopphold bak seg i USA/Canada og Belgia.Lang yrkeserfaring innen spesielt shipping og finans fra Amerika/Europa og Norge.

Tirsdag 24.november (OBS dato)

10 årsjubileum Laksevåg senioruniversitet

Gjest denne dagen er journalist og forfatter Atle Nielsen. Han forteller og synger viser fra sin far Otto Nielsens tid på Grini under okkupasjonen.

Med seg har han visesanger og gitarist Dagfinn Iversen.

Otto Nielsen (1909 – 82) var en visekunstner og radiomann, og i yngre dager del av den umåtelig populære sangduoen Gerd og Otto. Vi får gjenhør med noen av melodiene deres, og også noen fra   radioprogrammet Søndagsposten.

Tirsdag 1. desember

Emne: Sjømannskirken 150 år

Sjømannskirken ble stiftet i en tid da Norge gikk igjennom store politiske og sosiale omveltninger. "Kjærka" ble i løpet av få år en landsomfattende bevegelse med foreninger på "hvert et nes" i Norge.

Foredragsholder: Espen Ingebrigtsener leder for Sjømannskirkens Norges-arbeid. Han er utdannet lærer og kateket, og har bakgrunn fra  både skoleverket og menighet.

Lest 3543 ganger Sist redigert onsdag, 02 september 2015 10:14
Saturday the 24th. Designet av Ornell data