mandag, 08 februar 2016 17:36

Konsert i Grieghallen

Konsert i Grieghallen

I fjor vår inviterte Senioruniversitetet i Bergen andre senioruniversitet i Hordaland til konsert med Bergen Filharmoniske Orkester, og mange av medlemene i Kvinnherad reiste.

Onsdag 13. april inviterer dei til ny konsert i Grieghallen. Under kan du lesa kva program dei har for dagen, og andre praktiske opplysningar. Rett nok på bokmål, men likevel!

Onsdag 13. april er alle senioruniversitetene i Hordaland velkommen til foredrag, lunsj og konsert med Bergen Filharmoniske Orkester.

Høydepunktet på dagen blir konserten med Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av sin nye sjefdirigent, britiske Ed Gardner. Han leder orkester og cellisten Truls Mørk i Schumanns populære cellokonsert. Truls Mørk er en av Norges mest anerkjente musikere på den internasjonale arenaen. Få tolker Schumanns konsert slik han gjør det. Dirigent og orkester presenterer så Brahms’ livsglade andre symfoni.

Foredrag i Peer Gynt salen

Imidlertid starter dagen som sist med foredrag i Peer Gynt-salen, der direktør Bernt Bauge ønsker velkommen.

Dagens foredrag er ved musikkmennesket Erling Dahl jr. som tar for seg musikk under overskriften «kontrapunkt».

Felles lunsj i foajeen

Etter foredraget er vi klare for lunsj. Suppe med brød, søtsak, kaffe/te er inkludert i prisen. Mineralvann, øl og vin kjøpes utenom.

Konsert i Griegsalen

Bergen Filharmoniske Orkester. Dirigent: Ed Gardner. Solist: Truls Mørk (cello).

Robert Schuman, Cellokonsert

Johannes Brahms, Symfoni nr. 2

Billetter
Foredrag, lunsj og konsert kr. 300 pr. person. Billetter kjøpes ved det enkelte senioruniversitet. Siste frist for påmelding er fredag 18. mars. Det er nummererte plasser til konserten i Griegsalen.  Til foredraget i Peer Gynt salen kan du sette deg hvor du vil.

11.45 Foredrag
13.00 Lunsj
14.00 Konsert
15.00 ca. Slutt

Billettar blir å få kjøpt på Kvinnherad Senioruniversitet sin samlingar. Eventuelle spørsmål kan rettast til underteikna.

Aasmund Taarn Sande, nestleiar Kvinnherad Senioruniversitet

Lest 2456 ganger Sist redigert mandag, 08 februar 2016 17:43