onsdag, 16 mai 2018 18:07

Høstsemester 2018

05. september 2018. Mette Nygård Havre:

«SPIS OPP MATEN».

Mette Nygrd Havre

Mette er tidligere informasjonssjef i BIR.
Hun leder nå bedriften Grønne verdier og folkebevegelsen «Spis opp maten».

Vil ha deg til å bli en MATREDDER.

19. september 2018. Olaf Knarvik:

«KNUDSENS BILLEDSAMLING».

Olaf Knarvik

Olaf er opprinnelig fotograf/fotokunstner ved Surrey Institute of Art & Design i England og Kunsthøgskolen i Bergen, med Hovedfag i 2003, Han har bl.a. jobbet som fotokunstner, frilansfotograf og verksmester før han begynte i jobben som fotoarkivar på Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket i januar 2017. Han har hatt utstillinger i inn- og utland, bokproduksjoner, scenekunstprosjekt og arbeidet med det lokale kunstmiljøet gjennom Atelierfellesskapet Flaggfabrikken.

03. oktober 2018. Thor Øivind Jensen:

«INFORMASJONSTEKNOLOGIEN OG DEMOKRATIET»

Thor ivind Jensen

Thor Øivind er statsviter og førsteamanuensis ved UiB.
Han forsker på demokratiet og datautvikling, samt klimautfordringer og på forbrukerperspektiv på velferdsstaten og markedet.

17. oktober 2018. Sollaug Damminger:

«ELVØ, FOLKET OG FABRIKKENE» Om fabrikkstedene Ytre Arna.

Sollaug Damminger

Sollaug har vært lærer på Ytre Arna skule i 40 år.
Hun var med og stiftet Ytre Arna Historielag i 2004 og Ytre Arna Museum i 2006. Fortsatt er hun aktiv begge steder og er leder i Ytre Arna Museum.

31. oktober 2018. Kari Hop Skiftesvik:

«BERGENS SMÅ OG STORE DØTRE»

Kari Hop Skiftesvik

Kari er utdannet bibliotekar og har cand.mag.grad.
Hennes siste stilling var som førstebibliotekar ved Bergen Off. bibliotek. Hun har samarbeidet med Elisabeth Aasen og har vært leder i Bergen Kvinnesaksforening.

07. november 2018: Gro Elisabeth Bastiansen:

«HOREHUSENE».

Gro Bastiansen

Gro Elisabeth jobber som lektor på Fyllingsdalen vgs.
Hun har skrevet boken «Bergen var oppfyldt av bordeller», sammen med Christopher John Harris.
Hun har holdt en rekke foredrag om emnet på det gamle bordellet Vestindien på Nøstet.

21. november 2018. Frode Grytten:

«KJÆRLEIK ER INGEN LEIK».

Frode Grytten

Frode debuterte som forfatter i 1983 med diktsamlinga Start. Sidan har han skrive bøker i dei fleste sjangrar og har fått eit stort lesande publikum. Bikubesong (1999) blei tildelt Brageprisen og innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, Flytande bjørn (2005) fikk Rivertonprisen og Rom ved havet, rom ved sjøen (2007) blei hedra med Nynorsk litteraturpris og Melsomprisen. I 2014 debuterte han som dramatikar med stykket Sånne som oss på Den Nationale Scene. Bøkene hans er oversette til ei rekke språk. Han ble tildelt Bjørg Vik-prisen 2017 for sitt forfatterskap.

05. desember 2018. Ove Walle og Hansakoret:

«HANSA BRYGGERI –BYENS TØRSTESLUKKER GJENNOM GENERASJONER»

Ove Walle

Ove har arbeidet på A/S Hansa Bryggeri i hele sitt yrkesaktive liv, - innen Salg, Økonomi/Regnskap og med service funksjoner innen Personal. Han har vært aktiv i bedriftens sosiale foreninger og hatt interesse for Hansa’s arkiver og historie.

Lest 70 ganger Sist redigert onsdag, 16 mai 2018 20:44
Monday the 28th. Designet av Ornell data