lørdag, 03 juni 2017 13:15

Program høstsemester 2017

6. september 2017. Thor Brekkeflat:
«Slik kan livet også være.» Et tilbakeblikk på 30 års prestetjeneste, og ikke minst tiden som gateprest i Bergen.

Thor Brekkeflat

Thor Brekkeflat har vært prest i Bergen i 30 år, hvorav mange år i Kirkens Bymisjon. Han har vært i Bystyret i de siste 18 årene.

Gitt ut to bøker:
"Slik kan livet også være" 2007.
"52-tekster for en bedre uke" 2016.
Er for tiden Daglig leder og motivator i Hva Skal Til AS.

20. september 2017. Jarle Sælensminde:
«Fyllingsdalen Husmorlag – tur til Alta.»

Jarle 21776

Jarle Sælensminde er født og oppvokst i Fyllingsdalen. Har vært lærer i Sund kommune. Er nå pensjonist. Medlem i historielaget både i Fyllingsdalen og i Sund. Har skrevet en rekke små historiske artikler, bl.a. i "Havstrilen" (Årbok for museene i Sund, Fjell og Øygarden).

4. oktober 2017. Kari Gaarder Losnedahl:

«Komediateatret – nokke for seg sjøl.»

K G Losnedahl

Kari Gaarder Losnedahl, dr. philos, professor emerita i teatervitenskap, og tidligere leder av Bergen Teatermuseum, Universitetet i Bergen. Hun har publisert en rekke arbeider om norsk teater med særlig vekt på det folkelige teatret (Komediateatret og Ungdomslagsteatret), om den unge Ibsen i Bergen, og om kvinnelige dramatikere. I tillegg publikasjoner innen feltet museologi rettet mot kvinneperspektivet i museumsutstillingene.

18. oktober 2017. Eirik Solheim:

«Inspirerende teknologi.»

Eirik Solheim

Eirik Solheim arbeider som teknologirådgiver i NRK og bruker dingser og duppeditter til å løse det meste. Teknologiverden går fort fremover og kan virke uoversiktlig og til tider skremmende. Men den kan også være inspirerende, forunderlig og nyttig. Hvordan kan NRK lage bedre programmer ved hjelp av ny teknologi, og hvordan man kan leke seg frem til innovative løsninger? Er vi heldige får vi se ekte flygende dingser i salen.

1. november 2017. Jo Gjerstad:
«Og ølet blev Hansa».

Jo Gjerstad a

Jo Gjerstad er forlagsredaktør ved Bodoni Forlag. Han har forfattet en rekke bøker og artikler om lokalhistoriske emner. Han er også en mye brukt foredragsholder og byvandrer.
I bergensernes bevissthet er Hansa Bryggeri mer enn en bedrift, det er en institusjon, en kulturinstitusjon alle gjennom 125 år har hatt et forhold til. Navnet Hansa var synonymt med noe solid. Kvalitet var kravet fra første dag. I 2016 var bryggeriet 125 år.

22. november 2017. Ole Frithjof Norheim:
«Etikk og prioritering i helsevesenet.»

Ole F Norheim

Ole Frithjof Norheim er lege og professor i medisinsk etikk ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen. Han er også professor II ved Institutt for global helse og befolkningsstudier ved Harvard T.H.
Norheims forskningsinteresser setter fokus på etikk og prioritering i helsepolitikk og helsetjenester, nasjonalt og globalt. Han er leder i Forskergruppe for Globale helseprioriteringer.

29. november 2017. Trygve Conradi:
«Bergen og brann – går hand i hand.»

Conradi

Trygve Conradi er sivilingeniør utdannet i termodynamikk ved NTH. Han har arbeidet på heltid med brannvern siden tidlig på 70 tallet, først 16 år i brannvesenet, og deretter som brannrådgiver hovedsakelig i eget firma.

13. desember 2017. Øyvind Offerdal / Per Bolstad:
«Edvard Taube - kabaret.»

yvind og Per

Vi inviterer til et møte med den svenske visesangeren, komponisten og poeten Evert Taube. Hans viser er elsket langt utenfor Sveriges grenser. Med humor og musikk, historier og anekdoter vil vi ta deg med på en reise i den svenske nasjonalskaldens underlige og spennende verden.

Med sang, gitar, trekkspill og allsang henter vi frem den gode og kjære Evert Taube - stemningen.
Øyvind Offerdal, sang, gitar og fortelling
Per Bolstad, trekkspill

Lest 987 ganger Sist redigert lørdag, 03 juni 2017 22:21