fredag, 10 juni 2016 22:17

Høstsemester 2016

(1 Stemme)

7. september 2016. Professor Ola Grytten:
«Norge etter Oljen.»

Ola H. Grytten er professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole. Han har vært medforfatter av 15 bøker innen økonomisk historie og kriseøkonomi og har publisert over 100 arbeider i nasjonale og internasjonale vitenskapelige tidsskrift. Hans forskningsområder spenner over økonomisk vekst og utvikling, entreprenørskap og finanskriser.

21. september 2016. Prosjektleder og fotograf Thomas Hellum:
Forstår du kua, forstår du alt, historien om sakte TV.»

Thomas Hellum regnes, sammen med kollega Rune Møklebust fra NRK Hordaland, som idéskaperen bak sakte-tv-suksessen på NRK. Millioner av nordmenn har sett de forskjellige minutt for minutt-sendingene siden starten i 2009, da Bergensbanens hundreårsjubileum ble markert med et over syv timers langt program. Hellum forteller om historien til sakte-tv. Fra NRKs modige satsing på en veldig spesiell togtur - til Hurtigruten, timesvis med fjernsyn fra flo og fjære og oppmerksomhet i utlandet.

5. oktober 2016. Forsker Hilmar Langhelle Mjelde:
«Presidentvalget i USA 2016: Hvem vinner?»

Hilmar L. Mjelde er Forsker II ved Uni Research Rokkansenteret i Bergen. Han forsker på og underviser i amerikansk politikk, med amerikanske presidenter som spesialfelt. Han har også skrevet en lang rekke kronikker om politikk i USA, og har siden 2012 kommentert amerikansk politikk for TV2/Nyhetskanalen og på radio, samt i presse.

19. oktober 2016. Skogmester Jørgen Frønsdal:
«Har vi skogkledd fjellene til forbannelse?»

Jørgen Frønsdal er utdannet jordskiftetekniker og forstkandidat ved NLH og har arbeidet innen offentlig skogforvaltning i en årrekke blant annet som fylkesskogsjef i Hordaland. I 2006 ble han skogmester i Bergens Skog- og Træplantningsselskap, som arbeider med skogpleie og tilrettelegging for friluftsliv på Fløyen og Ulriken.

2. november 2016. Museumsdirektør Henrik von Achen:

«Kirken og bildet - en totusenårig historie.

Henrik von Achen er født i København, er dr.art. fra UiB og har siden 1987 vært ansatt ved Universitetsmuseet. Siden 2012 som direktør. Han har spesielt hatt ansvar for museets kirkesamling og har i sin forskning siden 1980 m.a. arbeidet med kirkekunst og religiøs folkekunst

9. november 2016. 1. amanuensis Kikki Flesche Kleiven:
«Havstrømmenes hemmeligheter: På jakt etter Eirik den Raudes badevannstemperatur.»

Kikki Flesche Kleiven har doktorgrad i marin geologi med spesialisering i paleoklimatologi, og er tilsatt ved Institutt for Geovitenskap og Bjerknessenteret. Hun har sitt spesialfelt innen rekonstruksjon av fortidsklima og naturlig klimavariasjoner i havområder i Nord-Atlanteren, Syd-Atlanteren og det sørøstlige Stillehavet. Hun leder flere norske- og europeiske prosjekter og er aktiv innen forskningsformidling.

30.november 2016. 1. amanuensis Christopher John Harris:

«De "offentlige" prostituerte og bordeller i Bergen på 1800-tallet.»

Christopher John Harris er magister i etnologi fra Universitetet i Bergen. Han har arbeidet for Riksantikvaren, Universitetsbiblioteket i Bergen, Bergen Byarkiv og Statsarkivet i Bergen. Han har skrevet mange artikler og en rekke bøker om emner fra Bergens lokalhistorie, karthistorie og personalhistorie, samt to bøker om prostitusjonshistorie i Bergen.

14.desember 2016. Journalist Asbjørn Kristoffersen:
«Gamlinger som vekstnæring.»

Asbjørn Kristoffersen er deltidspensjonist og lausarbeidar i Bergens Tidende, der han var tilsett som journalist i 40 år. I Bergens Tidende har han no ei fast spalte, «Eldrebølgja», ein gong i veka. Han skriv også ein del kommentarar. Eit utval av spaltene hans vart i fjor utgjevne i boka «Gamlingar løner seg ikkje». Tidlegare har han også utgjeve eit par reportasjebøker.

Lest 2070 ganger Sist redigert onsdag, 14 september 2016 21:07
Monday the 23rd. Designet av Ornell data