onsdag, 17 juni 2015 23:52

Høstsemesteret 2015.

Skrevet av Jan Mathiesen

2.september 2015. ErnæringsfysiologÅsta Otteren Ellingsen:
«Påstander og myter om posemat. Er det næring i disse matvarene?»

Foreleseren er ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo. Hun har nylig gått av som Fagsjef ernæring i Rieber & Søn (nå Orkla Foods). Hun fikk hederspris fra Norsk Cøliakiforening i 2011 og vant den prestisjetunge prisen «Matmonsen» under Næringsmiddeldagene i 2014.

16. september 2015. Professor Ragna Aarli:
«Høyesterett 200 år».

Ragna Aarli er professor ved Det juridiske fakultet ved UiB der hun leder forskergruppen for strafferett og straffeprosess. Hun er medlem av UiBs jubileumskomite for Høyesterett 200 år og var initiativtaker til Høyesterettssymposiet i Bergen i vår.

30 september 2015. Kjell Sælensminde:
«Fra landbruksbygd til moderne bydelsområde».
Et skråblikk på fyllingsdølen før, under og etter innlemmelsen i Bergen.

Kjell er født og oppvokst i Fyllingsdalen og har opplevd de store endringene i dalen. Som yrkesaktiv var han organisasjonssjef i Vestlandske Eggsentral (PRIOR). Han er nå pensjonist og styremedlem i Senioruniversitetet i Fyllingsdalen og Fyllingsdalen Historielag.

14. oktober 2015. Førsteamanuensis Jan Oscar Engene:
«Terror og terrorbekjempelse».

Foreleseren er førsteamanuensis ved Institutt for sammenliknende politikk ved UiB. Han har doktorgrad på en avhandling om terrorisme i etterkrigstidens Vest-Europa og forsker innen politikk for å bekjempe terrorisme.

28. oktober 2015. Arealplanlegger Gyda Strømmen:
"Framtidig utvikling for sentrale deler av Fyllingsdalen".

Gyda Strømmen er utdannet arealplanlegger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (tidligere NLH) og arbeidet i mange år med arealplaner i Oslo-området. I 2001 kom hun til planetaten i Bergen kommune. For tiden jobber hun bl.a. med områderegulering for sentrale deler av Fyllingsdalen, der man skal sette rammer for framtidig utvikling.

11. november 2015. Førsteamanuensis Magnus Svendsen Nerheim:
"Plastforurensing".

Foreleseren har en mastergrad i marin biologi fra UiB med forskning på plastforurensning. I grove trekk omhandler forskningen diversiteten av bakterier på forskjellige typer plast i havmiljøene og påvirkningen av giftstoffer. Nerheim forsker, underviser, holder faglige og populærvitenskapelige foredrag.

25. november 2015. Professor Bjørn Bjorvatn:
"Søvn og søvnproblemer".

Foreleseren er professor i samfunnsmedisin ved UiB og leder av Nasjonal kompetanse-tjeneste for Søvnsykdommer ved Haukeland Universitetssykehus. Han er forfatter av flere bøker innen søvn. Bjorvatn forsker på søvn og søvnsykdommer og behandler pasienter med søvnproblemer ved Bergen søvnsenter. Han er også fastlege en dag i uken.

9. desember 2015.  Daglig leder Kjersti Berge:
«Fargespill».

Fargespill er en flerkulturell forestilling og helårsprosjekt der barn og ungdom fra Norge og hele verden medvirker. Fargespill er historiefortelling som formidler et bilde på hvordan ressursfokus og konstruktiv samhandling forløser kraften som ligger i at vi er forskjellige.

Lest 2981 ganger Sist redigert fredag, 19 juni 2015 10:36
Monday the 23rd. Designet av Ornell data