søndag, 07 desember 2014 13:06

Vårsemesteret 2015.

Vårsemesteret 2015.

21. januar 2015. Professor Harald Kryvi:

"Overbefolkning: Vårt største problem, og vårt største tabu".

Foreleseren er professor i zoologi ved Universitetet i Bergen (UiB). Han forsker innen fiskeanatomi, fisk og utviklingsbiologi.  Men han er opptatt av menneskenes destruktive handlinger overfor naturen. Dessverre er det få som vil diskutere akkurat det.

4. februar 2015Professor Erik Bjerck Hagen:
«Alf Prøysen. Fra underholdning til litteratur».

Foreleseren er professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiB og kritiker i Morgenbladet. Han har utgitt en rekke bøker. Forelesningen tar for seg hvordan synspunktene på Prøysen har variert siden han debuterte i 1945, hvordan han har blitt regnet som en sentral norsk forfatter og hvorfor bøkene hans – visene, novellene, romanene og stubbene – er så gode

18. februar 2015Førsteamanuensis Terje Knudsen:

"Ny kald krig? Den politiske utviklingen i Russland under Putin".

Foreleseren er førsteamanuensis ved UiB. Hans forskningsfelt er nasjonalisme og demokratisering, med særlig fokus på Øst-Europa. Knutsen har også en bistilling ved det norske universitetssenteret i St. Petersburg, hvor han underviser i russisk politikk.

4. mars 2015Siviløkonom Eirin Mølland:

«Hvordan har fertilitetsmønsteret endret seg gjennom de siste 150 år og hvilken betydning har tilgang til familieplanlegging hatt for norske kvinner?»

Foreleseren har mastergrad fra Universitetet i Agder i 2008 og har nylig fått sin Phd i samfunnsøkonomi ved NHH

Onsdag 18. mars 2015. Geograf Arnfinn Seim:

«Den europeiske byen gjennom tidene med vekt på byutvikling og byplan».

Foreleseren har bakgrunn fra Institutt for geografi ved NHH og senere UiB. Foruten omfattende undervisningsbakgrunn i kombinasjon med geografiske ekskursjoner har han hatt ansvar for studentutvekslingsprogrammet Erasmus, samt undervisningstilbudet for utenlandske gjestestudenter.

15. april 2015. Professor Eystein Jansen:

"Klimautfordringene - hva må gjøres? Perspektiv fra FNs klimapanel".

Foreleseren er professor i maringeologi og klimaforskning ved UiB. Han har særlig studert de naturlige klimaendringene og hvordan havet er med og styrer endringene. Jansen var direktør for Bjerknessenteret i Bergen, vårt fremste klimaforskningsmiljø til for et år siden.

Han var hovedforfatter i FNs Klimapanel sine rapporter i 2007 og 2013.

29. april 2015. Rådgiver i rehabilitering Ove R. Leganger:

"Synsvansker i Norge – forekomst og utfordringer i avdekking".

Foreleseren er leder for Norges Blindeforbunds rehabiliteringsavdeling på Vestlandet.  Avdelingen har kontor i Bergen og er ansvarlig for rehabiliteringstilbudet ved Solvik syn- og mestringssenter på Askøy.  En kontinuerlig utfordring i arbeidet er avdekking av synsvansker og informasjon om hva som finnes av hjelpetilbud.

Onsdag 13.mai 2015. Psykolog Linn-Heidi Lunde:

«Alder ingen hindring».

Foreleseren er psykologspesialist ved Avdeling for rusmedisin ved Haukeland universitetssykehus og førsteamanuensis i klinisk eldrepsykologi ved Universitetet i Bergen. Hun har doktorgrad fra UiB og er en kjent tidsskriftskribent.

.

Lest 4149 ganger Sist redigert tirsdag, 09 desember 2014 21:53
Mer i denne kategorien « Høstsemesteret 2014 VELKOMMEN »
Saturday the 24th. Designet av Ornell data