Senioruniversitetet U3A Bergen

Etablert våren 1997


Org.nr.: 914 081 149

Facebook: Senioruniversitetet U3A i Bergen
E-post: bergen@senioruniversitetet.no

 

torsdag, 30 august 2018 15:06

Neste forelesning:

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Jan Spurkeland

26.9.: Jan Spurkeland, forfatter, kulturarbeider og kursholder
Ivar Medaas – visesongar og revyartist

Jan Spurkeland er heimehøyrande i Lindås og er ein kjend visesongar og forfattar av morosame bøker. Dessutan har han skrive bøker og halde kurs om leiarskap. På femtitalet spelte Jan Spurkeland til dans saman med Ivar Medaas i gruppa Trio Intim. I 2003 gav Jan Spurkeland ut boka Ivar Medaas – gjøglar og felespelar.

Ivar Medaas (1938-2005) var ein folkekjær kunstar. Mange hugsar han best som visesongar - åleine eller saman med kona Kari i Vestlandsduoen. Han gjorde braksuksess som revyartist og moromann; han hadde ei makelaus evne til å få kontakt med publikum. Han var ein resar på hardingfele; han gjorde endå til furore med felespel på Chat Noir i Oslo. Ivar Medaas var også ein gåverik komponist. Dar kjem dampen er ei av dei vakraste perlene i den norsk viseskattkista.
(Fra omtale i Os Senioruniversitet)

Sist redigert onsdag, 19 september 2018 17:07
onsdag, 19 september 2018 16:45

Seminar om aldring

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Margery Vibe Skagen skriver:
Takk for hyggelig samtale isted i Betlehems lokaler.

Jeg leder som sagt det tverrfaglige prosjektet "Historicizing the Ageing Self: Literature, Medicine, Psychology, Law» som er støttet av NFR frem til 2021. 

Forskningsprosjektet er basert ved Institutt for fremmedspråk (UiB); det er særlig interessert i fremstillinger av aldring i litteraturen, men har også historikere, psykologer og medisinere med på laget. 

3., 4. og 5. oktober skal vi ha ettermiddags-seminar på Jussbygget, UiB, om søvn og aldring i kulturhistorisk, litterært, medisinsk og psykologisk perspektiv. 

Sist redigert onsdag, 19 september 2018 17:06
ul.k2UserBlockActions { display: none; }
Thursday the 20th. Designet av Ornell data