tirsdag, 29 januar 2013 12:21

Tema              Island Kultur-Natur-Historie

Forelesar        Karvel Strømme

Møtestad         Ljoshall          Tid      11.00 -13.00

Karvel Strømme er ein mykje brukt forelesar når det gjeld Island.  Han er svært kunnskapsrik om temaet og er med bakgrunn i det også ofte brukt som reiseleiar for ulike grupper som legg turane sine til Sagaøya. Vi vil gjennom Strømme sitt foredrag få eit godt bilde av Island sin kultur, natur og historie.

Tysdag 17.september

Tema          Kvifor huskar nokon menneskje betre enn andre                                                                                              Forelesar   Eike Wehling

Møtestad    Ljoshall          Tid       11.00-13.00

Mange menneskjer vil oppleva endringa i mentale funksjonar når dei blir eldre ved at ein gløymer namn, mister nøklar eller leitar etter briller hyppigare enn før. Til trass av at fleire eldre held seg frisk enn andelen som opplever problema, kan frykta for å utvikle kognitiv svikt væra stor. Under foredraget blir det presentert forsking om vanlege aldersrelaterte forandringar (spesielt hukommelses prosesser) og deira antatt nevrobiologiske grunnlag i hjernen. Eike Wehling skreiv i si doktorgradsavhandling om kognitive forandringar hos eldre menneskje. Ho har fortsatt sine studiar om eldre menneskje si fungering som post doktor ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitet i Bergen, og arbeidar i tillegg som klinisk psykolog ved  Avdeling for Fysikalsk Medisin og Rehabilitering, ved Haukeland Universitets Sjukehus.

Tysdag 1.oktober

Tema            Kva skjer etter valet

Forelesar      Frank Aarebrot

Møtestad       Ljoshall             Tid      11.00 -13.00

Den kjende valforskaren Frank Aarebrot vitjar Arna Senioruniversitet med eit foredrag der han vil koma med nokon betraktningar knytt til valet som nyleg har vore.

Tysdag 5.november

Tema            Hugs, samtalen er det beste

Forelesar      Sylfest Lomheim

Møtestad       Ljoshall             Tid      11.00-13.00