Utskrift

Kronologisk Aktivitetsplan - HORDALAND

Event 

Title:
«Reformasjonen, den store historien.» Det som ble Frank Aarebrots siste bok
When:
12.03.2018
Where:
Norheimsund kyrkje - NORHEIMSUND
Category:
Kvam

Description

Måndag 12. mars kl 11:30

Norheimsund kyrkje

Reformasjonen, den store historien

Reformasjonen i Frank Aarebrots ånd
Det som ble Frank Aarebrots siste bok er et stort, vakkert og medrivende verk om reformasjonen.Nå tar medforfatter Kjetil Evjen med seg boken på norgesturné i selskap med Erik Aarebrot, sønn av den avdøde professoren.

Av Frank Aarebrot og Kjetil Evjen
I 2017 er det fem hundre år siden Martin Luther publiserte sine 95 teser. Dette regnes som begynnelsen på reformasjonen og på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst.

Reformasjonen var et teologisk opprør mot den katolske kirkens dominans, men den var samtidig noe langt mer. En rent teologisk eller kirkehistorisk tilnærming gir ikke en fyllest-gjørende bakgrunn for hvorfor reformasjonen kunne lykkes. Det politiske aspektet er vel så viktig, fordi det selvsagt handler om makt.

Reformasjonen har påvirket samfunnet på forskjellige måter til forskjellige tider. Paradoksalt nok har den både fremmet eneveldige diktaturer og demokratisering. Den har gjort religionen mer inderlig, men også fremmet sekularisering. I denne bredt anlagte fortellingen skriver Frank Aarebrot og Kjetil Evjen om forutsetningene for reformasjonen og dens revolusjonerende betydning for samfunnsutviklingen helt frem til i dag.

 

Venue

Lokale:
Norheimsund kyrkje   -   Website
Street:
Kyrkjeparken i Norheimsund
ZIP:
5600
City:
NORHEIMSUND
Country:
Country: no

Description

Sorry, no description available
ul.k2UserBlockActions { display: none; }
Thursday the 16th. Designet av Ornell data