Kronologisk Aktivitetsplan - HORDALAND

Title:
«Blir det en ny Korea-krig?» Stein Tønnesson, asiaforsker ved Institutt for fredsforskning, PRIO.
When:
31.01.2018
Where:
Konsertpalæet KP1 - BERGEN - Sentrum
Category:

2013 Stein Tønnesson b

31.01: Stein Tønnesson, asiaforsker ved Institutt for fredsforskning, PRIO
Blir det en ny Korea-krig?
Kan de to kamphanene Kim og Trump kaste oss ut i katastrofen?
Stein Tønnesson er historiker og asiaforsker ved Institutt for fredsforskning PRIO. Han har særlig forsket på revolusjon og krig i Vietnam, konflikten i Sør-Kina-havet, nasjonsbygging i Sørøst-Asia og fred og sikkerhet i Øst-Asia.
Forelesningen vil ta utgangspunkt i Korea-krigen 1950-53 og spørre om det delte Korea igjen kan bli kastet ut i krig.

Våpenstillstanden, som gjorde slutt på krigshandlingene i 1953, er aldri blitt erstattet av noen fredsavtale, men den faktiske fred som har hersket i Øst-Asia de siste 30-40 årene har muliggjort en fenomenal økonomisk utvikling i alle regionens land - med unntak av Nord-Korea. Hvor lenge kan Nord-Korea bestå som et annerledesland?

Lokale:
Konsertpalæet KP1   -   Website