Kronologisk Aktivitetsplan - HORDALAND

Title:
«Utvikling og spreiing av moderne menneske dei siste 200 000 år.» Magnus Haaland
When:
24.04.2018
Where:
Sotra Arena - Straume
Category:
Øygarden og Sotra

24. april, Sotra Arena kl. 12:

O B S    Programendring

Magnus Mathisen Haaland, forsker UiB: Utvikling og spreiing av moderne menneske dei siste 200 000 år Magnus Haaland har Mastegrad i Arkeologi og doktorgrad i Geo-arkeologi ved Universitet i Bergen. Gjennom si utdanning har Haaland delteke på meir enn 10 utgravingar i SørAfrika fordelt på 5 arkeologiske lokalitetar som alle er datert til mellom 50 000 og 130 000 år.  I Afrika er dette ein periode kor arkaiske menneskeartar for fyrste gong i historia utvikla moderne anatomiske, kognitive og kulturelle trekk. I denne førelesninga vil Haaland gå gjennom nyare forsking på dette område, til dømes fossilt materiale, arkeologiske funn, genetiske analysar, og trekke opp dei store linene i vår aller eldste forhistorie. Han vil gje eit særleg innblikk i arkeologiske utgravingar gjort i regi av Universitetet i Bergen.

Arrangementet er støtta av Folkeakademiene i regionen, og er i samarbeid med Aktiv+
Gratis for medlemmer i SØS, kr 40 for andre.
Årskontigent kr 300

Lokale: